Puhelinlaskun pienentäminen

Laskut

Puhelinlaskun pienentäminen on hyvä tapa säästää rahaa. Puhelinliittymä on tänä päivänä pakollinen, joten sitä ei voi karsia pois. Sinun ei kuitenkaan tarvitse pysyä saman operaattorin asiakkaana ikuisuuksia. Tarjous, minkä aikanaan sait, on voinut umpeutua. Saatat maksaa puhelinliittymästäsi useita euroja enemmän kuin naapurisi, kollegasi ja sukulaisesi. Lue tästä parhaat vinkit puhelinlaskun pienentämiseen!

Miksi kannattaa tarttua muutamankin euron säästöön?

Puhelinlaskun pienentäminen voi tuoda muutaman euron tai jopa parinkympin säästöt kuukaudessa. Olet ehkä joskus tutustunut kilpailevien operaattorien tarjouksiin ja huomannut, että ero nykyiseen puhelinliittymääsi on vain muutamia euroja. Olet ehkä luopunut leikistä ajatellen, ettei muutaman euron takia viitsi aloittaa tuollaista rumbaa.

Meillä on iloisia uutisia: operaattorin vaihto on nykyään todella helppoa, eikä numerosi vaihdu. Voit vertailla liittymiä helposti netissä ja tilata parhaan operaattorin SIM-kortin suoraan kotiosoitteeseesi. Uusi operaattori hoitaa vanhan liittymän irtisanomisen ja lähettää sinulle tekstiviestin, kun uuden SIM-kortin voi asettaa paikoilleen. Määräaikaista liittymää ei voi irtisanoa kuin poikkeustapauksissa, mutta jos liittymäsi on toistaiseksi voimassa oleva, onnistuu puhelinliittymän vaihto viikon tai parin varoitusajalla.

Sinulta kuluu aikaa vain pari minuuttia siihen, kun valitset parhaan tarjouksen, tilaat uuden SIM-kortin ja asennat sen paikalleen. Jos voit parissa minuutissa säästää 3, 5 tai jopa 20 euroa, on se vaivan väärti.

3 euron säästö kuukaudessa tarkoittaa 36 euroa vuodessa. Esimerkiksi kaupan alalla työskentelevälle tämä voi tarkoittaa 3 tunnin palkkaa. 20 euron säästö kuukaudessa tarkoittaa 240 euroa vuodessa. Säästetyn 20 euroa voi käyttää vaikka rahastosijoittamiseen, ja rahastosijoittaja voi odottaa rahoilleen useiden prosenttien korkotuottoa. Lue lisää liittymän kilpailutuksesta tästä!

Aloita tutustumalla käyttötottumuksiisi

Nainen puhelimessa

Älä kilpailuta liittymiä, ennen kuin tiedät todelliset tarpeesi. Miten voisit vertailla tarjouksia, jos et tiedä, paljonko puhut, tekstaat ja käytät mobiilidataa? Saat tietää käyttömäärät tutustumalla vanhoihin laskuihisi tai kirjautumalla nykyisen operaattorisi asiakassivuille. Käy läpi edellisten kuukausien käyttömäärät ja merkitse ne ylös liittymätarjouksien kilpailuttamista varten. 

Saatat huomata, ettet tarvitse enää tekstaripakettia tai puhepakettia, vaan käytön mukaan laskutettava liittymä tulee edullisemmaksi. Jos edullisin käytön mukaan laskutettava liittymä löytyy nykyiseltä operaattoriltasi, ota yhteyttä asiakaspalveluun ja pyydä muokkaamaan sopimusta. Voi olla, että liittymän muuttaminen maksaa muutaman euron, mutta loppu onkin silkkaa säästöä. Aina voi tinkiä: voit kysyä, saisitko muutoksen ilmaiseksi, koska olet ollut niin pitkään yrityksen asiakas. 

Jos nykyinen mobiilidatapaketti ei ole tarpeeksi iso tai nopea, voit ottaa asian huomioon liittymätarjouksia vertaillessa. Mitä enemmän käytät nettiä älypuhelimellasi, sitä kannattavampaa on valita rajaton mobiilidatayhteys.

Kilpailuta puhelinliittymä helposti

Internetissä on lukuisia sivustoja, joille on ladattu liittymävertailutaulukko. Voit syöttää kriteerisi ja vertailla hakutulosten hintoja helposti. Kun sopiva liittymä löytyy, vie linkki sinut kyseisen operaattorin sivuille viimeistelemään ostoksesi. Tällaisen kilpailutussivuston käyttäminen on helpompaa ja nopeampaa kuin vieraileminen jokaisen Suomessa toimivan operaattorin omilla sivuilla. Kilpailutussivuston käyttäminen ei maksa sinulle mitään, eikä se vaikuta saamaasi tarjoukseen. 

Kuten edellä todettiin, saat uuden SIM-kortin kotiisi, ja voit vaihtaa sen paikoilleen tekstiviestitse ilmoitettuna ajankohtana, joten puhelinliittymän kilpailuttaminen ja vaihtaminen onnistuu kokonaan etänä. 

Suosi ilmaisia yhteydenottotapoja

Voit säästää puhelinlaskussa myös näin:

Huomaa, että suoratoistopalvelut kuluttavat paljon mobiilidataa. Mobiilidatan voi ottaa pois päältä silloin, kun sitä ei käytä – esimerkiksi yöllä.

Jos sinulla on rajaton netti, voit katsella YouTubea vaikka 24/7, mutta ulkomailla mobiilidata kannattanee ottaa pois päältä (tarkasta asia sopimuksestasi). 

Milloin kannattaa valita prepaid-liittymä?

Prepaid-liittymä on paras valinta, jos:

Huomaa, että prepaid-liittymän saldo on voimassa vain tietyn ajan, kuten 12 kuukautta. Lisää saldoa voi ladata netissä, joten kioskille ei tarvitse lähteä sitä varten. Kioskilla tai muussa prepaid-liittymiä myyvässä liikkeessä pitää piipahtaa vain sillä ensimmäisellä kerralla, kun käyt hankkimassa uuden SIM-kortin.

Jaa:

Artikkelit

Siivooja

Helsingissä toimivat siivousalan yritykset

Helsingissä toimivat siivousalan yritykset Helsinki on erilaisia siivousalan yrityksiä pullollaan. Myös Fiksu Siivouspalvelu toimii Helsingissä, mutta toisin kuin monet muut toimijat, se erottuu joukosta edukseen.

Lähetä meille viesti